Het belang van goed boekhouden

Het belang van goed boekhouden

Veel startende ondernemers hebben moeite met de boekhouding. Ze gaan vol energie aan de slag met hun vak, maar stellen de boekhouding uit. Tegen de tijd dat de aangifte inkomstenbelasting dichterbij komt, is het toch vroeg genoeg om je om de boekhouding te bekommeren? Fout!

Een goede boekhouding biedt inzicht in het succes van de onderneming en laat op tijd zien als er bepaalde zaken fout gaan. Het belang van goed en op tijd boekhouden ligt bij het tijdig kunnen bijsturen van bepaalde zaken binnen de onderneming, zodat mocht er iets fout gaan je dit op tijd kunt herstellen.

Tips voor een goede start

Maar hoe moet je goed boekhouden? Veel startende ondernemers hebben dit nog nooit gedaan, dus hebben ook geen idee waar je kunt beginnen. Hieronder enkele tips:

    • Boekhouder

Het is slim om voordat je een onderneming begint contact op te nemen met een boekhouder. Hij kan je veel tips geven over hoe je moet beginnen en waar je op moet letten. Uiteraard kost een boekhouder geld en wil je het daarom misschien eerst zonder boekhouder proberen. Lees dan onderstaande tips.

    • Internet

Op internet is heel veel (gratis) informatie te vinden over boekhouden, het voeren van een administratie, etc. Ook op forums kun je terecht voor vragen over ondernemen en boekhouden. Een bekend forum is Higherlevel. Veel doorgewinterde ondernemers staan hier klaar om al je vragen te beantwoorden.

    • Een goed boekhoudprogramma

Een goed boekhoudprogramma kan je ook een heel stuk op weg helpen bij het doen van je administratie. Veel online boekhoudprogramma’s zetten een administratie voor je klaar en helpen je door middel van hun helpdesk of handleidingen op weg binnen hun programma.

Boekhoudprogramma vergelijken

Op deze website tonen we diverse boekhoudprogramma’s. Via de filter kun je een boekhoudprogramma zoeken die het beste past bij je onderneming. Heb je er één gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je past.

Let ook op de reviews. Daarmee kun je vaak een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Tags: goede boekhouding | goed boekhouden | belang goed boekhouden | belang goede boekhouding